عنوان : دوره آموزشی « آتش نشانی و اطفاء حریق » توسط آقای دست پل از شركت حریق نشان خوزستان در مركز آموزشی درمانی كودكان ابوذر برگزار شد
 ۱۳۹۵/۱۱/۲۷

دوره آموزشی « آتش نشانی و اطفاء حریق » توسط آقای دست پل از شرکت حریق نشان خوزستان در مرکز آموزشی درمانی کودکان ابوذر برگزار شد.

دومین مرحله آموزش ایمنی و آتش نشانی ویژه کارکنان مرکز آموزشی درمانی کودکان ابوذر با هماهنگی هدی منصوری مسئول بهداشت حرفه ای این مرکز برگزار گردید.

دومین مرحله آموزش ایمنی و آتش نشانی ویژه کارکنان مرکز آموزشی درمانی کودکان ابوذر با حضور تعداد 70 نفر از کارکنان به منظور بالابردن آگاهی و توانایی کارکنان بخصوص نگهبانان و خدمات در مقابل حریق های احتمالی و همچنین جلوگیری از حوادث، در محل سالن آموزش دکتر بهبهانی بیمارستان به صورت تئوری و عملی برگزار شد.

در این دوره آموزشی کارکنان با انواع آتش و خاموش کننده ها ، خطرات گاز منواکسید کربن ، اصول پیشگیری و سیستم های اعلام و اطفای حریق آشنا شدند.

گاهی اوقات افراد به دلیل عدم شناخت از نوع آتش و یا عدم مهارت در استفاده مناسب از کپسول های آتش نشانی نه تنها موفق به اطفای حریق نمی شوند که به برافروخته شدن آن نیز کمک می کنند.

از آنجا که اطفاء حریق در لحظات اولیه شروع آتش سوزی برای جلوگیری از صدمات جانی و اقتصادی اهمیت بسزائی دارد و یک اقدام سریع در امر اطفاء نه تنها میتواند از توسعه آتش جلوگیری بعمل آورد بلکه با خفه کردن آتش در نطفه ، خسارات ناشی از آنرا به حداقل میرساند لذا از خاموش کننده های دستی با توجه به مواد اطفائی داخل آنها میتوان در لحظات اولیه و شروع آتش سوزی و برای حریقهای کو چک و موضعی استفاده نمود .

خاموش کننده ها را از نظر مواد اطفائی داخل آن میتوان به چهار گروه تقسیم کرد .

الف – آب ( water ): برای اطفاء حریق جامدات استفاده می شود.

ب- فوم یا کف  ( feom ): خاموش کننده ای که در مورد مایعات کاربرد دارد.

ج- پودر ( co2 powder ): خاموش کننده جامد است بیشترین کاربرد آن برای اطفاء آتش (نوع C ، B ) و (D گازها، مایعات و فلزات) می باشد.

د-  گاز ( CO2 ): گازی است بی رنگ و بو که از آن بعنوان خاموش کننده بویژه آتشهای نوع D یعنی تجهیزات الکتریکی و برقی استفاده می شود.

مثلث آتش : از بهم پیوستن سه ضلع اکسیژن، حرارت و مواد قابل اشتعال، حریق صورت می گیرد.

حرارت

مواد قابل اشتعال

اکسیژن

مواد قابل اشتعال

روش کار اطفائ حریق:

- اول شناسائی عامل حریق بعد بکارگیری استراتژی اطفاء حریق.

- اطمینان از شارژ بودن کپسولهای آتش نشانی با کنترل گچ فشار گاز.

- سر و ته کردن کپسول پودر و گاز جهت یکنواخت شدن محتویات آن.

- کشدن ضامن کپسول و فشار دادن اهرم ابتدا بصورت تک ضربه جهت خشک شدن لوله خروجی گاز CO2 .

- رعایت فاصله 5/1 تا 3 متری از حریق جهت استفاده از کپسول آتش نشانی.

- جهت استفاده از کپسول بایستی پشت به جهت باد ایستاد.

- در صورتی که حریق در فضای بسته ایجاد شده نبایستی درب و پنجره ها یکباره باز شوند.

- قطع جریان برق و گاز در اولویت اقدامات اطفاء حریق است.