بیمارستان،ابوذر،اهواز "سمینار تفسیر گازهای خون شریانی ((ABG در مركز آموزشی درمانی كودكان ابوذر برگزار شد"
عنوان : "سمینار تفسیر گازهای خون شریانی ((ABG در مركز آموزشی درمانی كودكان ابوذر برگزار شد"
 ۱۳۹۶/۱۰/۱۹

"سمینار تفسیر گازهای خون شریانی ( (ABG در مرکز آموزشی درمانی کودکان ابوذر برگزار شد"

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی کودکان ابوذر؛ سمینار آموزشی ABG توسط دکتر مسعود زادکرمی عضو هیأت علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز و فوق تخصص نوزادان ، با گروه هدف پزشکان، پرستاران، فوریتهای پزشکی، آزمایشگاه، اتاق عمل، بیهوشی، بهیار و ماما در تاریخ 19 دی ماه 96 در محل کلاس درس بیمارستان کودکان ابوذر برگزار گردید.

در این سمینار مطالبی از جمله تعریف ABG ، پارامترهای اصلی جهت تفسیر گازهای خون شریانی، روش تفسیر برگه آزمایش گازهای خون شریانی(ABG ) که در شش مرحله انجام می شود، انواع اختلالات ABG و موارد دیگر مطرح شد.

دکتر زادکرمی فوق تخصص نوزادان در تعریف ABG گفت: ( Atrial Blood Gass ) ABG تجزیه و تحلیل گازهای خون شریانی، یکی از آزمایش هایی است که بر روی نمونه خون گرفته شده از سرخرگ (شریان) رادیال انجام می شود و برای بررسی میزان اکسیژن و دی اکسید کربن خون و نیز PH خون کاربرد دارد و بعنوان متداول ترین و پذیرفته ترین روش می باشد.

وی در بیان علل انجام این آزمایش بیان داشت: این تست زمانی انجام می شود که فرد با علائمی از جمله: نداشتن تعادل اکسیژن یا دی اکسید کربن یا عدم تعادلPH  در خون مانند سختی تنفس، تنگی نفس، تهوع یا استفراغ دارد، زمانی که فرد بیماری تنفسی، متابولیک یا بیماری کلیوی دارد، هنگامی که فرد نارسایی تنفسی و ترومای سر یا گردن دارد، به مرکز درمانی مراجعه می کند و این تست از سوی پزشک جهت بیمار درخواست می شود.

این عضو هیأت علمی دانشگاه جندی شاپور با اشاره به پارمترهای اصلی در تست ABG (تفسیر گازهای خون شریانی) اظهار داشت: در این تست پارامترهای PH ، PaCo2 ،     HCo3 , PaO2 ، افزایش باز یا   - BE Excess Base و Sato2 جهت تفسیر اختلالات اسید و باز
می باشد.

عامل اصلی که در تست ABG مورد بررسی قرار می گیرد میزان گازهای خونی است که از طریق سنجش PH و دی اکسید کربن در خون بررسی می شوند.

فوق تخصص نوزادان بیان داشت: سنجش و تفسیر گازهای خون شریانی اطلاعات مفیدی درباره وضعیت تنفسی بیمار، عکس العمل بیمار نسبت به درمان، تغذیه و فرایندهای سوخت و ساز در اختیار تیم پزشکی قرار می دهد.